Képes tudósítások a Cantemus Fesztiválról

Gyöngyösi Levente zsűritagként a Cantemus Fesztiválon

A Videoblogban mostantól megtekinthető képes beszámolóm a 2016. évi, XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválról, ahol a nemzetközi zsűri tagjaként dolgoztam

Ennek a nem méreteivel, hanem barátságosságával, valamint a közös éneklés szeretetével kitűnni akaró, de mágis igen magas színvonalú fesztiválnak rangos nemzetközi zsűrijében megtalálhattuk Francis Steelét, a világhírű Tallis Scholars énekegyüttes egykori tagját; Süleyman Tarman zeneszerzőt és karvezetőt, az ankarai egyetem professzorát; Solymosi-Tari Emőke zenetörténészt, a Liszt Ferenc Zeneakadémia professzorát; Szabó Dénest, a Cantemus Kóruscsalád alapító-igazgatóját, a Nemzet Művészét, valamint jómagamat.

A beszámolóban Szabó Soma, a fesztivál egyik művészeti vezetője szót ejt a fesztivál jellegéről és körülményeiről, képes beszámolót láthattok a nyíregyházi Kossuth téren megrendezett nagyszabású foklórestről, valamint a fesztivál csúcspontját jelentő minősítő versenyről, melynek eredményeképpen az is kiderül, ki nyerte idén a fesztivál Nagydíját.

A beszámoló mellett felkerül a honlapra Regina coeli c. nőikari művem magyarországi bemutatója is, amely a Cantemus Gyermekkar idei japán-dél-koreai turnéjára készült, és amelyet most a Cantemus Fesztivál egyik koncertjén adtak a Kodály Iskola dísztermében.

Beszámoló a Cantemus Fesztiválról a Videoblogban: http://gyongyosilevente.hu/cantemus-fesztival

A Regina coeli magyarországi bemutatója a Cantemus Gyermekkarral, Szabó Dénes vezényletével: https://youtu.be/hW5hv1K_sTE